Ochotný pomocník

01.06.2010 Prešov

Vážený pán náčelník mestskej polície, vážený pán hovorca polície,
v pondelok 31. mája 2010 asi o 16.00 hod. manželka zaparkovala osobné vozidlo na pakovisku pri Merkury Market. Keď sa vrátila z obchodu a chcela do auta nastúpiť, neďaleko stojaci pán ju upozornil, že má defekt na pravej zadnej pneumatike. A ponúkol sa, že ak má rezervu, že ju vymení. Bola celá rada, že sa našiel ochotný pán pomôcť jej. On parkoval vedľa, mal tmavozelenú felíciu. manželka mi zavolala, že dostala pri Merkury markete defekt, ale že jeden ochotný pán jej už prehadzuje pneumatiku. Povedal som jej, že idem autobusom MHD z mesta k nej a že dáme pneumatiku opraviť hneď vedľa v Matadore. Medzitým, keď som bol ešte v autobuse mi volala manželka, že sa ho pýtala, čo je za pomoc dlžná, on povedal, že 10 eur. Desať. Ale že nemá peniaze, či mám ja, aby som jej doniesol. Stretli sme sa na čerpačke OMV, ja som dal manželke 10 eur, ona prešla peši asi 15 m dopredu, a dala do ruky nejakému pánovi peniaze. Ja som bol rád, že má prehodené koleso a že pôjdeme ihneď na Matador op raviť, nebolo ho dobre vidno, ešte som mu zakýval, on mne a odišli sme. Stál pri tmavozelenej felícii, mal štíhlu postavu, skoro bez vlasov, len nejaké krátke, mal okolo 50 rokov. Keď sme prišli do Matadoru, pracovník sa pozrel na koleso a povedal, že je prerezané asi nožom. Pýtal sa, ako k tomu došlo, keď mu manželka vyrozprávala, ako sa jej to stalo, opravár povedal, že to bude asi ten - stalo sa im už 12 prípadov. Podľa slov predchádzajúcich zákazníkov sa to už stalo pri nemocnici pri hlavnom vchode i na iných parkoviskách.

Od predchádzajúcich si vypýtal za \"pomoc\" len 5 eur. Naše auto a manželku ohodnotil na 10 eur. Manželke ešte predtým \"pomocník\" povedal, keď vravela, že nemá pri sebe 10 eur, že nevadí nech vyberie z bankomatu, že on aj tak ide na Jurkovičovu. Manželka bola rada, že jej pomohol, ale nemusel tým páchateľom byť on, ale prosím Vás o zverejnenie informácie na portáli pis, prípadne i formou štátnej polície, že takýto páchateľ chodí, prerezáva pneumatiky a potom akože upozorní a poskytne pomoc za 5 alebo 10 eur.

Manželka si ešte všimla, že keď nemohol zodvihnúť auto na uvoľnenie pneumatiky naším zdvihákom, mal zdvihák aj z Felície a povedal, že skúsi ešte zdvihák z Octávie. A mal v príslušenstve aj dva nože - jeden nožík rybku a jeden nôž.

Môže to byť on, ale aj nemusí. Ale prosím o vystríhanie ďalších ľudí, ktorí by mu mohli na toto podvodné poškodzovanie cudzieho majetku a úmyselné konanie naletieť.

Ďakujem.
 

Vyberte región